05.04.08
|
|
|
Şimal Yıldızı
Tecrübe Puanı: 12 
|
AFFETMEK BÜYÜKLÜKTÜR.
BÜYÜKLÜK SENDE KALSIN AFFET ...
En son ne zaman birinden af dilediniz ve neden?
Nasıl birhataya düştünüzde pişmanlıklar yaşayıp defalarca affetmesini dilediniz?
Yada o hatanızı öğrenmeden dualar ettinizmi bir daha olmayacak diye kendi kendinize sözler verdiniz mi?
Diyelimki affetti sizi gönül rahatlığı yaşadınız mı ondan sonra vicdanınız hiç mi sızlamadı ?
beyninizin çıkmaz sokaklarında affedilme konusu olan olay hiç mi dolaşmadı ? korkunuz, utanıcınız benliğinizi kaplamadı mı ara sırada olsa ?
Lanet olsun söz vermiştim nasıl yedinden yaptım dediğiniz... ve onu üzmemek için durumu yine sakladığınız oldu mu?
Affedildiğinizde sevgisiyle ödüllendirildiğinizi düşünüp mutlu oldunuz mu ?
sevgisi büyükmüş yüreği kocamanmış dediğiniz..
ben olsam yapamazdım bu kadar büyük değil benim yüreğim dediğiniz.
ilk hatan buysa devamı gelir ,hatalarını unutmayacağım ama sana olan sevgimden affediyorum seni . bu davranışın beni üzdü bir daha olmayacağına söz verirsen dostluğumuz veya sevgimiz devam eder gibi bir konuşmadan sonra aynı hatayı tekrarlamayacağınıza sözler verdiğinizi unutup, düştüğünüz oldumu hiç?
AFFETMEK BÜYÜKLÜKMÜŞ. BİZE ÇOCUKLUĞUMUZDAN BU YANA affetmenin büyüklüğü ÖĞRETİLDİ. KARŞINDAKİNDEN BÜYÜK OL ,BÜYÜK YÜREKLİ OL SEN AFFET ONU . Büyüklük sende kalsın hadi affet onu cümlelerini öyle çok duymuşuzdur ki beynimize kazınmıştır artık Biz affeden olmalıyız düşüncesi.
ÖZÜR DİLİYOR DAHA NE YAPSIN !! çıkışlarını çok duymuşuzdur .
İYİDE ÖZÜR DİLEYİNCE UNUTULMUYORKİ YAPTIĞI!
ÖZÜR DİLEYİNCE GEÇMİYORKİ İÇİMDEKİ ACISI .
NEYSE AFFEDİYORUZ İŞTE
AFFEDEN BİZ OLUYORUZ ENİNDE SONUNDA...
AFFEDİYORUZ DA :affedince hiç sorgulamamıyor muyuz yaşananları . isyan etmiyor muyuz hiç neden ben diye? Hiç mi kızmıyoruz bunu bana nasıl yapar diye...
Hangimiz hiç bir şart öne sürmeden, koşulsuzca sevdiği gibi koşulsuzca affediyor ki ? Hangimiz bir daha ........ cümleleriyle şartlara bağlamıyor affını
Yıllar sonra ansızın çıkar karşımıza ,affederek yok saydığımız olay, ilk günkü kadar olmasa da acısı içimizi hala kanatır . nasılsa affettim bitti deriz uzun bir süre. oysa unutamadığınız o hatanın size yapılmış olmasıdır. Onca zamandan sonra bile canınızı acıtan sadece budur...son birkez canını asıl acıtanı dile getirip içinden atmayı düşünürsünüz. aynı konuyu yıllar sonra ayrıntılı konuşmanın ne anlamı vardır artık, konuşsanız, söyleseniz anlamsız gelir , sussanız içinizde büyür . zaman aşımına uğramış bir acıdır artık sizin ki..kendinizi Avutmak yine size düşer -bir hataydı yaşandı ve bitti - affettim büyüklük bende kaldı diyerek avutursun kendini. Kimseler benim yaptığım büyüklüğü yapamazdı. Affetmenin ağırlığını benim gibi taşıyamazdı diyerek kendinizi avutursunuz bir zaman .... daha benim kadar olgun değil affetmek bana düşer tabiki dersin. Karşındakinin gözlerine her baktığında hatırlayacaksın hem de içinin sızlayarak!!! yaşadığın acıyı geride bırakmak ,hatayı unutmak mümkün mü ?
AFFETMEK BÜYÜKLÜKMÜŞ...
Affedilmekse unutacağımızı bile bile sözler vermekmiş....
Affetmek en büyük erdemmiş.
Affedilmekse küçülmekmiş affedenin gözünde.
bunu bile anlamayacak kadar zaten küçük olmak ....-----affeden mi affedilen mi olmalı peki?-----
affetmek yeniden inanmakmış...
Affetmek ağır yükmüş sadece affedenin taşıyacağı
Affetmek onu kabullendiğiniz gibi hatasını da kabullenmekmiş...
Affedilmek hata yapma ihtimallerini her fırsatta değerlendirmekmiş.
Affetmek Büyüklükmüş.
sende kalsın büyüklük hatta hatalarında !!!!!!
Benim hala bir yanım çocuk ;affetmeyi bir erdem olarak öğrenemedi....
05-04-08
DOĞALGÜZELLİK
Konu DoğalGüzellik tarafından (05.04.08 Saat 07:25 ) değiştirilmiştir..
|
|
|