Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.04.08   #13
huzun
Uzman Üye
Points: 2.018, Level: 18 Points: 2.018, Level: 18 Points: 2.018, Level: 18
Activity: 6%
Activity: 6% Activity: 6% Activity: 6%

huzun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 8 huzun is on a distinguished road
Standart ve yakub(as)...

Yakub dedi:Bir baba bir anne gibi taşımasada karnında, kanından yaptığı sütle beslemiş olmasada bir yanını tamam ettiği hayatına sebep olduğu yavruları arasında ayrım yapabilirmi?
Birini onbirine fazla,on birini birine eksik tutabilirmi?
Yusuf onbir kardeşinden farklı değil kalbimde Yusuf olarak.Ama Yusuf dediysem Yusuf'un gözlerinde Yusuf'tan başka bir şey gördüğümden.Yusufa sevdam Yusufun gözlerinde yansımasını gördüğüm ışıktan.
Yusuf göl ben göle görüntüsü düşen mehtabın ardındayım.
Yusuf ayna ben aynaya yasıyan ışığın tayfındayım.
Yusuf suret, ben suretten içre aslolanın sevdasındayım.
Nakşı görüpte nakkaşa nasıl kayıtsız kalayım?Varlığım ve mahiyetim, nasibim ve görevim Ondan ve Onun içinse Ondan gelen ışığa gözlerimi nasıl kapayayım?Yusuf'ta onbir kardeşi kadar evlat bana.
Neyleyimki Yusuf'tan fazlası var Yusuf'ta

Yusuf'u sevdi Yakub.
Yusuf'u çok sevdi farklı sevdi.
Ve kendi muhabbetinden başı dönerken Yakub'un anladıki kendisine sırrını gösteren gökler başının üzerinde muhabbetin temeliyle dönmektedir.
Ve anladıki Yusuf'u bir babanın evladına duyduğu muhabbetle değil, İlahi nurun cezbesine kapılmış bir peygamberin diğer bir peygamberi sevdiği gibi sevmektedir.(nazan bekiroğlu/yusuf ile züleyha)