04.06.08
|
|
|
Moderatör
|
Alıntı:
DoğalGüzellik´isimli üyeden Alıntı
İlk Ne Zaman Yaşadınız ???hatırlamıyorum
Hatırlayın bakalım: İlk ne zaman ağladınız?..bebekken herhal
İlk ne vakit merhaba dediniz komşunuza?..bilmemki
İlk orucu kaç yaşında tuttunuz?11
Sahur davulunu ilk ne vakit duydunuz?yine 11 yaşımdayken
İlk kelimeyi kaç yaşında okuyup yazdınız, neydi o?ali 7 yaşımdaydım
•••
İlk duanız hangisi?ihlas
İlk secdeniz, ilk selâmınız, ilk şükrünüz hatırınızda mı?cıks hatırlamadım.ama çok küçüktüm
İlk iftarınız kimlerle idi?ailemle
Onlardan kimler kaldı şimdi dünyada?çok şükür hepsi
İlk ezanı nasıl duydunuz, kim okuyordu, o sıra ne yapıyordunuz?hatırlamıyorum
İlk azarı kimden işittiniz?annemden
Taşıdığınız ilk yük ne idi?sanırım bakkaldan ekmek
Katıla katıla ilk ne zaman güldünüz?bilmem
İlk defa hangi yoksulu, kimsesizi, çaresizi düşündünüz?evet ama yanlış kişiyi düşünmüşüm çünkü kandırdı bizi meğer çok zenginmiş....
İlk yardımınız kimedir?o kandıran kadına
•••
Bir tutam çiçekle ilk nerede konuştunuz?sevdiğim yollmıştı okulda
Güneşi bulutu, yağmuru ilk nerede tanıdınız?hatırlamıyorum
İlk kar yağışına nerde şahitsiniz, ilk nasıl üşüdünüz, nasıl ısındınız?anlatırım ama uzun sürer
İlk defa nerede kayboldunuz?kadıköyde tam 8 saat 7 yaşındaydım
Asıl önemlisi, ilk öptüğünüz el kimindi?hatırlamıyorumki
İlk uyuyamadığınız gece, çabuk geçen ilk günü biliyor musunuz?geceyi hatırlıyorumda günü hatırlamıyorum
Yere, yola tarlaya, betona ilk düşüşünüz aklınızda mı?eveeetttt
Burnunuz ilk ne zaman kanadı?bilmemki
Hüngür hüngür ağladığınızda kaç yaşındaydınız?küçüktüm yaaa
Oynadığınız ilk bebek, ilk oyuncak, nasıl bir şeydi?benim tek bir oyuncağım oldu onuda arkadaşım kırdı diye annem sobaya attı ve bir daha oyuncak almadı bana sarı saçlı bir bebekti
Güneşin doğuşunu ilk hangi yıl gördünüz?hatırlamıyorum
•••
İlk kurduğunuz hayâl nasıldı? Para mı, iş mi, gezi mi düşündünüz?galiba aşktı
İlk düğüne kiminle gittiniz?ailemle
İlk taşıdığınız tabut kimindi?taşımadım
İlk teselli ettiğiniz dostu hatırlıyor musunuz?evet çok yakın arkadaşım hala görüşürüz 20 küsür yıl oldu
Kana kana içtiğiniz ilk su, ilk serin ayran, yediğiniz ilk şeker bilinir gibi mi?yok canımmm
İlk döğüştüğünüz çocukluk arkadaşınızın adı? İlk kiminle barıştınız?çok var ya hatırlamıyorum
İlk çıktığınız dağ hangisi?bilmem
Otobüse, trene ilk binişiniz, ilk hoşçakal deyişiniz, ilk yapayalnız kalışınız... İlk öksürüşünüz, başınızın ilk ağrıyışı, ilk hasta yatışınız... İlk iyi oluşunuz, dünyayı seviverişiniz ile ilk hayranlıklarınızı yeniden yaşamak ister misiniz?kesinlikle evet
İlk kimi kandırdınız?kendimi
Sizi ilk defa kim aldattı, ümitlendirdi, sevindirdi?yorum yok
Küplere ilk hangi çağda bindiniz?16 lı yaşlarımda
İnanmanın büyüklüğünü ilk ne zaman keşfettiniz?12 li yaşlarda
İlk defa ne vakit şu dünyada bir yeriniz olduğunu hissettiniz?......
İlk defa ne iken ve nerede iken var ile yok arasındayım dediniz?demedim
Kendinize, ömrünüze, çevrenize karşı ilk sıkı hesapları yaptığınız günü andığınız oluyor mu?yok
Karanlıkta ilk kalışınız, günü ilk özleyişiniz hangi zamandı?çok gerilerde kaldı ama zaman zaman hala yaşarım bu duyguyu
Evden ilk ayrılışınızdaki heveslerle tadlanmış kuytular; ilk geri dönüşünüz, ilk ziyaretiniz ve kendi yuvanıza ilk yabancımtırak kalışınız pek mi uzaklarda?peeeekkkk
İlk büyüyüşleriniz ve cıngıllı yürüyüşlerinizi hangi esintilerle süslemiştiniz?bilmemki
İlk sevgileriniz, ilk sevilmeleriniz dün gibi mi, çok mu ötede? bazen çok ötede bazen yanıbaşımda.
|
aslında cevaplamak gibi bir mecburiyet yoktu ama kendimi sınamak istedim ve çok gerilere gittiğim oldu ilginç bir deneyim oldu benim için doğal güzellik teşekkürler.
|