|
Uzman Üye
Tecrübe Puanı: 15 
|
[quote=DoğalGüzellik;41903]
İlk Ne Zaman Yaşadınız ???
doğdugum anda bunu farketmiş olmalıyım 
Hatırlayın bakalım: İlk ne zaman ağladınız?..
hatırladıgım ilk babamın azarlamasından olmuştu nasıl etkilendiysem halada biraz sesini yükseltse hemen gölerim dolar 
İlk ne vakit merhaba dediniz komşunuza?..
5-6 yaşlarında oğluyla arkadas oldugumuzdan hep merhaba derdim arkadaslıgımız bozulmasın die İlk orucu kaç yaşında tuttunuz?
Sahur davulunu ilk ne vakit duydunuz?
7 yaşlarında ananem bize öglene kadar oruç tuttururdu siz küçüksünüz daha die kuzenimleİlk kelimeyi kaç yaşında okuyup yazdınız, neydi o?
5-6 yaşlarında dedem ögretmendi o ögretmişti okuyup yazmasını adımı soyadımı falan yazmıştım
•••
İlk duanız hangisi?
kevser
İlk secdeniz, ilk selâmınız, ilk şükrünüz hatırınızda mı?
evet ananem saolsun onunla kılardık 9yaşlarında falan ama seccade bozuldumu namazın ortasında düzeltirdim ananemde gülerdi hep rahemtli ilk şükrümüde okadar aglayıp sızlamamdan snr alınna patenlerim için olmuştu
İlk iftarınız kimlerle idi?
ailemle
Onlardan kimler kaldı şimdi dünyada?
annem babam ben kardeşim dedem ananem teyzem kuzen falan.. bu saydıklarımdan ananem hariç hepsi hayatta allah uzun ömür versin onlara sağlıkla
İlk ezanı nasıl duydunuz, kim okuyordu, o sıra ne yapıyordunuz?
aslında çok küçükken duydum ama..beni en çok etkileyen ananemin selsından snr okunan o ezan oldu28,06,2006
İlk azarı kimden işittiniz?
babamdan
Taşıdığınız ilk yük ne idi?
okul çantası
Katıla katıla ilk ne zaman güldünüz?
herzaman gülerim 
İlk defa hangi yoksulu, kimsesizi, çaresizi düşündünüz?
kadriye die bi birinci sınıf arkadasımı çok düşünürdüm fakirler die hep beslenmemi paylaşırdım onunla anneme beslenmeye koydukların yetmio derdim 
İlk yardımınız kimedir?
ilk okul arkadasıma
•••
Bir tutam çiçekle ilk nerede konuştunuz?
valla öle şeyleri sevmem ama 16 yaşlarda çok aldım
Güneşi bulutu, yağmuru ilk nerede tanıdınız?
gültepede 
İlk kar yağışına nerde şahitsiniz, ilk nasıl üşüdünüz, nasıl ısındınız?
valla ilkini hatırlmaıorum ama lisedeyken beyoğlundan eve kadar yürümek zorunda kalmıştım tam iki saat kardan otobüsler işlemiodu bacaklarımın morardıgını hatırlıorum sogukdan dudaklarım açılmıodu nerdeyse yapışıp buz tutmuş gibiydiler
eve gelince hemen sobanın arkasına yatıp uyumuştum uyuşarak 
İlk defa nerede kayboldunuz?
gültepede bi adamın kucagında karakola giderken bulmuş komşumuz benim kızım demiş bende aa hatice teyze demişim adam vermekde tereddüt etmiş önce ben öle dedim die
Asıl önemlisi, ilk öptüğünüz el kimindi?
annemin babamın sanırım
İlk uyuyamadığınız gece, çabuk geçen ilk günü biliyor musunuz?
hatırlamıorum
Yere, yola tarlaya, betona ilk düşüşünüz aklınızda mı?
Burnunuz ilk ne zaman kanadı?
okulda başım agrıo die ögretmene numara yapıodum fazla sıktım kendimi heralde burnum kanamaya başlamıştı ilkokul 3.sınıfdaydım
Hüngür hüngür ağladığınızda kaç yaşındaydınız?
ya küçükken duygusal maymundum herşeye aglıodumOynadığınız ilk bebek, ilk oyuncak, nasıl bir şeydi?
Güneşin doğuşunu ilk hangi yıl gördünüz?
01,07,1985de görmüşümdür 
•••
İlk kurduğunuz hayâl nasıldı? Para mı, iş mi, gezi mi düşündünüz?
hatırlamıorum
İlk düğüne kiminle gittiniz?
annemlerle
İlk taşıdığınız tabut kimindi?
tam taşıdım denilmez yıkadım kefenledim ve tabuta erleştirdim ANANEMİN İlk teselli ettiğiniz dostu hatırlıyor musunuz?
Kana kana içtiğiniz ilk su, ilk serin ayran, yediğiniz ilk şeker bilinir gibi mi?
SOKAKATA deli gibi oynayıp eve geldigim ilk andır mutlaka ama hatırlamıorum
İlk döğüştüğünüz çocukluk arkadaşınızın adı? İlk kiminle barıştınız?
barış ve çağdaş kaan ozamanda hep erkek arkadaslarım varmış ve halada İlk çıktığınız dgörüşürüz bu ikisiyle yüzlerinde derin diş ve tırnak izlerim hala durur seviyorum sizleri
ağ hangisi?
Otobüse, trene ilk binişiniz, ilk hoşçakal deyişiniz, ilk yapayalnız kalışınız... İlk öksürüşünüz, başınızın ilk ağrıyışı, ilk hasta yatışınız... İlk iyi oluşunuz, dünyayı seviverişiniz ile ilk hayranlıklarınızı yeniden yaşamak ister misiniz?
ilk trene binişim ıspartadan istanbula gelirken olmuştu çok eglenceliydi.ilk hoşçakalım tatile giderken dedemlere oldu.ilk yapayanlız kalışım hiç olmadı.
ilk öksürüşüm hatırlamıorum.
başımın ilk agrıyışınıda hatırlamıorum.istemem bunu ilk yaşadıgım için anlamı var bidaha bidaha yaşarsam sıradanlaşır İlk kimi kandırdınız?
Sizi ilk defa kim aldattı, ümitlendirdi, sevindirdi?
fatih die biri
Küplere ilk hangi çağda bindiniz?
lise çaglarındaİnanmanın büyüklüğünü ilk ne zaman keşfettiniz?
İlk defa ne vakit şu dünyada bir yeriniz olduğunu hissettiniz?
herzaman bi yerim oldugu için dünyaya geldigimi düşüünürüm buunun farkındalıkla bi ilgisi yokİlk defa ne iken ve nerede iken var ile yok arasındayım dediniz?
Kendinize, ömrünüze, çevrenize karşı ilk sıkı hesapları yaptığınız günü andığınız oluyor mu?
evet 5yıl önce bi arkadasımı trafik kazasında kaybettigimde herşeyi yeniden sorgulamaya başladım
Karanlıkta ilk kalışınız, günü ilk özleyişiniz hangi zamandı?
küçükken karanlıkken hep korkmuşumdur mutlaka biyerin ışıgı açık olurdu genelde o biyerde hol olurdu karanlıgı sevmem
Evden ilk ayrılışınızdaki heveslerle tadlanmış kuytular; ilk geri dönüşünüz, ilk ziyaretiniz ve kendi yuvanıza ilk yabancımtırak kalışınız pek mi uzaklarda?
ayrılmadım evimden ailemden daha İlk büyüyüşleriniz ve cıngıllı yürüyüşlerinizi hangi esintilerle süslemiştiniz?
İlk sevgileriniz, ilk sevilmeleriniz dün gibi mi, çok mu ötede?
kimin umrunda