azade, anlatmak isteyip de anlatamadığım okadar çok şey var ki. ataürk' ilgili bir konu açılıyor hep aynı kişler, aynı tutumu sergiliyor. başörtü ile ilgili konu açılıyor, bu seferde farklı kişiler... demek istediğimi anlıyorsun değil mi? ülkemizde aynı böyle işte. zaten bizden istedikleri bu, bizde bunu ellerine veriyoruz.
olay devlet adamlarında, yasalarda değil. biz de. sen inanıyor musun gerçekten, kimsenin birbirini yadırgamadan yaşayabileceğine. asla olmayacak. bu forumdan şahit olman lazım. baş örtüyü savunanların çoğu açık insanları yadırgayan insanlar. kendileri hem ayrımcılığın alasını yapıp hem de bu tarz konularda neredeyse ağlayan insanlar. ben o insanların vicdanlarına güvenmediğim için bu tarz konularda sinirleniyorum. ama bak söyliyeyim; mesela yasin benim için öyle biri değil. harbi mantıklı ve vixdan sahibi bir insan. atık onu tadığımdan biliyorum. ama türkiye de azınlıkta kalıyor onun gibiler.
benim demek istediğim insanlar hem yaradıanı yaradndan ötrü sevelim deyip, hem de müslüman olmayanı ezen insanlar. başörtü takmayanı yadırgayan insanlar. ben bunların yaptığına duygu sömürüsü derim. ve bu tehlikeli insanlardan korktyğumdan devlet dairelerinde başörtüsüne karşıyım. çünkü sonuçlarını düşünemiorum. ve bu deferde daha fazlasını isteyecekler biliyorum. arada gerçekten allah için kapanmış bayanlara da çok üzülüyorum. ( kocası istedi diye kapananlar, kapanıp benden süslü gezenler...vs umurumda değil )
azade avrupayı öven ben değilim. bize burada fırsat veriyorlar, din olarak özgürüz diyenler var. onlara sormak lazım din özgürlüğünü. demek avrupa da her din serbest.
beni bari sen anla. bu kadar zamandır bu tarz konulara yorum yazıyorum. nedenimi anlamış olmanı bekliyorum. ve lütfen aşırıya kaçtığımı söylemeyin. çünkü konu aşırıya kaçıyor bence. bunun siz farkında olmayabilirsiniz. çünkü konu ile hemfikirsiniz. ama benim yorumuma da saygılı olun lütfen.