![]() |
|
|
#1 | ||||||||||||||
|
Uzman Üye
Üyelik tarihi: Sep 2008
Mesajlar: 568
Tecrübe Puanı: 3
![]() |
"Şimdiki çocuklar büyümüş de küçülmüş gibiler adeta...” Çoğu zaman bizim de dilimize dolanan bu klişe acaba cidden gerçek mi? Zamane çocukları daha mı çabuk büyüyorlar?
Yapılan son araştırmalar öyle gösteriyor ki bu inanç yalnızca genel sosyal görüşümüz değil, aynı zamanda bilimsel bir gerçeği de yansıtıyor. Ergenliğe giriş yaşının giderek küçüldüğüne dikkat çeken araştırmacılar bunun nedenleri hakkında da bir takım varsayımlar üretiyorlar. Bu varsayımlar genellikle günümüz yaşam koşulları ve ergenlik arasındaki ilişkiye dikkat çekiyor. Ekolojist Sandra Steingraber’a göre özellikle de gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde gençlerin televizyon ve bilgisayar başında çokça zaman geçirmeleri melatonin hormonu salgılarını azaltıyor. Salınımı beden hareketleriyle ilişkili olan bu hormon biyolojik saatimizin düzenlenmesinde görev alıyor. Bu noktada melatonin hormonunun ergenliği bastırıcı bir etkisinin olduğunu da belirtmemiz gerekiyor. Bu hormon seviyesi azaldığında vücut kendisini ergenliğe hazırlıyor. Dolayısıyla değişen yaşam koşullarıyla az melatonin salgılayan gençler ergenliğe daha çabuk giriyor. Beden hareketini azaltan tek etmen televizyon ve bilgisayar değil elbette. Çocukluk obezitesi (aşırı kilo) de benzer sebepten erken yaşta ergenliği tetikleyebiliyor. Kaynak (Scientific American, Temmuz 2008)
__________________
Ne Kadar Uzaksın Baba , Yüreğinde Öyle ... İyi Geceler Dediğin Şarkı Vurgun Yedi.. Bende Yedim Üzülme..
|
||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||
|
|
#2 | ||||||||||||||
|
Uzman Üye
|
hormonlu yiyecekler yüzünden falan ingilterede 3 yaşında kız ergenliğe girmiş...
__________________
"Bir çiçekle yaz olmaz ama her yaz bir çiçekle başlar."
|
||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||
|
|
#3 | ||||||||||||||
|
Moderatör
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 4.463
Tecrübe Puanı: 14
![]() ![]() |
ozaman 15 yaşında evlenmeye başlar millet
![]()
__________________
Akıllı olup Dünya kahrını çekeceğine
Biraz deli ol Dünya senin kahrını çeksin.. To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts. |
||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||
|
|
#4 | ||||||||||||||
|
Uzman Üye
Üyelik tarihi: Sep 2008
Mesajlar: 568
Tecrübe Puanı: 3
![]() |
hatırlanırsa gecen sene 13 yasında Ağrıda 2 çocuk evlendirilmiş.Ve sonuç ölümle bitmişti.
__________________
Ne Kadar Uzaksın Baba , Yüreğinde Öyle ... İyi Geceler Dediğin Şarkı Vurgun Yedi.. Bende Yedim Üzülme..
|
||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||
![]() |
| Tags |
| ergenlik, giderek, küçülüyor, yaşı |
| Seçenekler | |
|
|